Vloerverwarming aanleggen

Denkt u na over de aanschaf van vloerverwarming? Of het nu voor een houten vloer, tegels, laminaat, of PVC is: Arts Water en warmtecomfort is de specialist op dit gebied in de omgeving Cuijk, Grave, Malden en Wijchen.

De laatste jaren heeft vloerverwarming enorm aan populariteit gewonnen. Dit is logisch want vloerverwarming kent een groot aantal voordelen:

  • Het gelijkmatige verdelen van de warmte.
  • Bij warm weer, tevens te gebruiken als koeling.
  • Besparen op energiekosten.
  • Hoog comfort.
  • Als hoofdverwarming geen radiatoren nodig, waardoor er strakker interieur gecreëerd kan worden.

Vloerverwarming is meestal in gebruik als ‘bij’ verwarming. Als hoofdverwarming is het echter ook zeer geschikt.

Vloerverwarming: geschikt voor de meeste soorten vloeren! 

Veel mensen denken dat vloerverwarming alleen gemonteerd kan worden in combinatie met een tegelvloer. Echter, dit is ook mogelijk in sommige gevallen bij een houten vloer, linoleum, laminaat en zelfs in combinatie met tapijt.

Arts water en warmtecomfort heeft veel ervaring met het aanleggen van vloerverwarmingen, in welke vorm dan ook. Heel wat bestaande en nieuwbouw woningen in Cuijk, Wijchen en Malden zijn door ons al voorzien van een vloerverwarming. In feite zijn er een aantal scenario’s qua aanleg, die hieronder kort worden toegelicht.

Nieuwbouw

De meeste nieuwbouwwoningen zijn voorzien van een betonnen vloer. De zogenaamde natbouw vloerverwarming is dan het meest voor de hand liggend.

De verwarmingsbuizen en -slangen worden op een wapeningsnet of een staalvezelwapening geplaatst en vervolgens wordt er een cementen laag overheen gestort. Zodoende kan de verwarming niet uitzetten of krimpen. Een dergelijke vloer is sterk en kan een hoge belasting aan. Het kan wat langer duren voordat het vertrek op de gewenste temperatuur is, al naar gelang de dikte van het beton.

Bestaande woning/nieuwbouw houten vloer

Het zogenaamde droogbouw systeem is erg geschikt voor een bestaande woning. Of voor  een nieuwbouw woning met houten skelet en houten vloeren. De vloerverwarming wordt dan namelijk in een isolatieplaat gemonteerd. De vloerbedekking wordt daar vervolgens op geplaatst. Ook vloerverwarming met noppenplaten is een optie.

Grote voordeel is dat de gewenste temperatuur snel bereikt wordt, omdat de verwarming dicht bij het oppervlak zit. Dat is tevens een nadeel: de belasting van dit soorteze soort vloerverwarming is lager dan bij natbouw.

Bestaande woning met betonnen dekvloer

Tot slot kan een bestaande woning een betonnen dekvloer hebben. Frezen is dan het meest voor de hand liggend. Er wordt een groef in de betonnen dekvloer gefreesd. Vervolgens wordt de vloerverwarming erin gelegd. Bijkomend voordeel is, dat de slangen dicht tegen het oppervlak liggen, zodat de vloer snel opgewarmd is. Frezen kent daarmee in feite het beste van twee werelden.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend met ons contact op. Bel 06-11395276 of mail dan naar: info@artscomfort.nl