CV ketel kopen en vergelijken

Denkt u na over de aanschaf en installatie van een nieuwe CV ketel? We zijn leverancier van alle grote merken en zijn de specialist in de regio Cuijk, Grave, Malden en Wijchen

Naast het installeren van CV ketels, kunt u bij ons ook terecht voor periodiek onderhoud CV ketels, evenals reparaties. Zoals eerder vernoemd, zijn wij leverancier van alle grote merken. Voor een overzicht van deze merken kunt u kijken bij overzicht merken CV ketels.

CV ketels vergelijken en advies

De aanschaf van een nieuwe CV ketel is iets wat goed advies vereist. Het is immers een flinke investering die weloverwogen gedaan moet worden.

Op basis van uw budget, woonsituatie en wensen kunnen we samen met u bepalen welke CV ketel het beste bij u past. In een vergelijk zal dat duidelijk worden. Hieronder in het kort een opsomming van het soorten CV ketels die er zijn.

HR en VR ketel 

De HR ketel is het bekendst en meest populair. Dit zijn namelijk de CV ketels met het hoogste rendement. Minimaal 100% van de energie wordt omgezet in bruikbare warmte. Er zijn zelfs ketels met een rendement van 107%. Door hergebruik van de verbrandingsgassen is dat resultaat te behalen. De techniek staan echter niet stil. De Ultra Hoog Rendement (UHR) ketel komt er immers aan. En die kan een nog hoger rendement leveren.

Naast HR ketels zijn er ook VR ketels. VR staat voor verhoogd rendement. VR ketels kennen een lager rendement van rond de 90%. VR ketels mogen echter niet meer verkocht in de meeste gevallen. Alleen in bepaalde bouwkundige situaties zoals gestapelde woningen mogen deze nog wel geïnstalleerd worden omdat HR ketels hier niet altijd geplaatst kunnen worden. Uiteraard kunnen we u daarin adviseren.

Combiketel, soloketel en e-ketel 

Naast dit onderscheid zijn CV ketels tevens onder te verdelen in combiketels, soloketels en e-ketels. Een combiketel levert zowel warmte als heet water. Een soloketel kan alleen warmte leveren. Voor heet water is dan een aparte boiler benodigd. Deze oplossing komt minder vaak voor overigens.

De e-ketel is een nieuwe ontwikkeling. Dit is een hoog rendement CV ketel die naast warmte, warm water ook nog eens elektriciteit kan leveren.

In onderstaande schema zijn alle soorten schematisch weergegeven:

VR HR UHR
Soloketel x X
Combiketel x x x
E-ketel x X

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend met ons contact op. Bel 06-11395276 of mail dan naar: info@artscomfort.nl